Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Efter två år är expeditionen "Peak of Sweden - Det bästa av Sverige" avklarad

Peak of SwedenPosted by Helena Traneving Sun, December 20, 2015 15:05:34

Den äventyrliga expeditionen tog oss två år att genomföra (2014 och 2015) och har inneburit många mils resande kors och tvärs över hela Sverige.Här står vi på Skånes högsta punkt, Magleröd 212 möh.


Expeditionen har tagit nästan alla lediga helger och alla semesterdagar i anspråk. Våra barn är nu rätt trötta på alla omvägar familjen tagit för att besöka en topp, vandra en vandringsled eller besöka en nationalpark. De är nu väldigt tacksamma att vi fortsättningsvis kan köra raka vägen till målet utan omvägar.Den absolut svåraste toppen att bestiga var jämtlands högsta topp, Templet Storsola 1728 möh. Snö, hagel, regn och minusgrader.


Detta har verkligen varit ett jätte roligt äventyr som bevisat att Sverige är ett helt fantastiskt land med mängder av vacker natur och upplevelser. Ett land som är större än man tror och tar längre tid än man tror för att besöka. Vi är nu jätte glada att vi lät projektet ta 2 år att genomföra. Att klara detta på ett år skulle innebära att vi varit tvugna att ta tjänstledigt från våra jobb. En omöjlighet som ni säkert förstår.

Här är vi på toppen av Dalarna, Sorvätteshogna 1204 möh.Att vandra är som du säkert redan vet det absolut bästa sättet att upptäcka natur- och kulturlandskap. Vandring är både rogivande och stärkande. Själen mår bra av att vistas i naturen, man varvar ner och laddar batterierna samtidigt som det är hälsosamt att röra på sig.Här är Helena bland vackra blommor på Gotland och Långaleden som är 10,2 km lång.Vi arbetar nu intensivt med att uppdatera vår hemsida med alla sveriges 25 landskap och alla toppar, vandringsleder och nationalparker vi besökt. En del landskap har varit jätte lätta. Något landskap var jätte tuffa.Väster Norrlands läns högsta punkt - Solberget, 594 möh. Här finns en värmestuga med kamin, utsiktstorn & en fin lägerplats utomhus.

På vissa ställen var knott och mygg den största utmaningen. Vi har vandrat i regn, snö och strålande solsken men verkligen njutit av alla upplevelser. Ja förutom knott och myggen, de skulle vi gärna varit utan.Mycket vackert i Sverige . Känns nästan onödigt att avslöja att det var väldigt mycket knott & mygg och därför Helena står på stenen ute i vattnet kl 07.00 på morgonen istället för att äta frukost


Vår bil bröt ihop totalt i somras och fick åka lastbil hem till Stockholm för ett par besök hos bildoktorn. En kostnad vi inte alls hade räknat med. Vi fick hyra en bil i Örnsköldsvik och tack vare det blev det extra många tältnätter sommaren 2014.


Äventyrsbilen har inte mått så bra i sommar men har nu repat sig tillräckligt för att klara av fler framtida äventyr.


Uppdatering av allt vi upplevt pågår som sagt på vår hemsida. Men titta gärna in på hemsidan redan nu, vi har inte så långt kvar innan allt är uppdaterat.

På vår hemsida hittar ni kartor och mängder av bilder om du själv skulle vara sugen på att besöka alla Sveriges 25 landskap med toppar, vandringsleder och nationalparker.

Treriksröset - så långt norr man kan komma i Sverige åkte vi sommaren 2015


Klicka här så kommer du direkt till vår expedition Peak of Sweden.

www.traneving.se

/Helena och Thomas  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.