Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Besök vid Sveriges Västligaste Punkt i Bohuslän - "Peak of Sweden - Det bästa av Sverige"

Peak of SwedenPosted by Helena Traneving Wed, February 11, 2015 15:35:06

Under årets projekt ”Peak of Sweden – Det bästa av Sverige” har vi som kuriosa lagt till att besöka Sveriges ytterpunkter.

Vi besökte Sveriges västligaste punkt den 19/10 2014 i samband med vårt besök i Bohuslän. Punkten hittas i Ledsund som ligger norr om Strömstad. Karta för att hitta till platsen och den fina markeringen i sten hittas på vår hemsida klicka härVi har redan skrivit om följande ytterpunkter vi besökt:

Sveriges Sydligaste punkt, Smygehuk i Skåne.

Sveriges lägsta punkt, Kristianstad i Skåne, 2,41 meter under havsytan.

Ledsund ligger 22 km norr om Strömstads centralort. Vi parkerade på Stenviksvägen och vandrade upp för backen. Det finns en liten stig mellan det gula och vita huset längst upp där vägen svänger. Stigen hittar man på baksidan av det vita huset.Stigen är inte markerad så det är en fördel om man har med sig GPS och kan sätta lite waypoints här och där. Vi var lite förvirrade och tappade bort oss från stigen två eller tre gånger under vårt försök att ta oss ut på klipporna.

Eftersom det regnade till och från var det väldigt halt på klipporna den dag vi besökte Sveriges västligaste punkt.
www.traneving.se

/Helena och Thomas
#peakofsweden #25topparisverige #29nationalparkerisverige #highpointing #bohuslän #sverigesvästligastepunkt #revolutionrace #merrell #norröna  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.