Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Vandring på Ljungaleden, Gotland - Peak of Sweden

Peak of SwedenPosted by Helena Traneving Tue, November 11, 2014 15:41:13

I början av Juli 2014 vandrade vi Ljungaleden på Gotland. Leden har start och mål vid Ljugarn Camping som ligger på Gotlands östra sida och ingick i vårt projekt ”Peak of Sweden – Det bästa av Sverige”.
Här på Ljugarn Camping spenderade vi två nätter tillsammans med våra två yngsta ungdomar, Amanda och Jesper. Amanda och Jesper sov i vår camper. Thomas och jag sov i tältet som vi slog upp precis utanför bilen med campern.Det var svårt att hitta markerade vandringsleder på Gotland. Det var faktiskt det enda vi hittade när vi sökte efter vandringsleder.

Ljungaleden är 10 km lång och går genom skog och ljungmarker och är markerad med rosa markeringar. Detta är faktiskt den första gången någonsin vi vandrat en vandringsled med just rosa markeringar. Tur att Helena hade en machande tröja. Detta skulle kunna bli en led i riktig Rosa-bandet-anda.På vår hemsida finns en karta över de fyra olika vandringslederna där just Ljungaleden är huvudvandringsled. De övriga lederna använder korta bitar av Ljungaleden och är 1 till 3 km långa.
Något förvirrande är dock att lederna på kartan inte har samma ledmarkeringar som på träden. På kartan är tillexempel Ljungaleden markerad med rött men med rosa på träd och stolpar, Hälsa & Friskvårdsleden markerad med gult på kartan men med vitt på träd och stolpar osv.En mycket fin vandringsled som inte har några större höjdskillnader.

Om du vill se fler bilder eller ladda ner karta så kan du klicka här för att komma till vår hemsida.

www.traneving.se

/Helena och Thomas

#norrona #merrell #revolutionrace #frifab #ullmax #peakofsweden #25topparisverige #29nationalparkerisverige  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.