Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Vandring på Östgötaleden – Rimforsa, Hallstadrundan

Peak of SwedenPosted by Helena Traneving Sat, May 10, 2014 12:37:06

I april 2014 vandrade vi på Östgötaleden, 15 km, i Rimforsa (söder om Linköping).

Vandringen ingår som en del i vårt projekt #peakofsweden . I Peak Of Sweden ska vi besöka alla landskap i Sverige, bestiga högsta punkten, vandra en bit på huvudvandringsleden och besöka landskapets nationalpark(-er).

På natten hade vi övernattat vid Liljeholmens Herrgård (Rimforsa) som erbjuder fina vandringspaket med övernattning, middag, frukost och lunchpaket. Herrgården ligger jätte fint vid sjön Åsunden och erbjuder ytterligare två vandringsleder förutom den vi vandrade.

Liljeholmens Herrgård

Eftersom första biten av leden går på vägen in/från Herrgården fuskade vi och parkerade bilen vid Bymacken inne i Rimforsa. Det är nämligen här leden möts när man kommer tillbaka på rundslingan. De extra två kilometrarna kändes onödiga för oss just idag eftersom vi skulle ta bilen hem när vi kom tillbaka.


När vi loggade vandringen med Runkeeper blev sträckan start/mål Bymacken 15 km. Terrängen är kuperad och i Liljeholmens Broschyr över leden är den markerad som svår. Vi måste erkänna att vi var trötta i benen när vi kom tillbaka till bilen. Jätte skönt just då att slippa gå den extra kilometern in till Herrgården.

Efter en bits vanring kom vi fram till Hallstad säteri och det var här vi kom på Östgötaleden mot Kisa. Här i Hallstad säteri stötte vi på åsnor.

Vid Hallstad Säteri mötte vi ett gäng åsnor....

Vi fortsatte sedan vår vandring längs med Östgötaleden till Hallstad ängar. Här tog vi en chach och åt sedan vår lunch vid det nybyggda vindskyddet längs med ån.

Lunch vid det nybyggda vindskyddet i Hallstad Ängar.......

Efter en god lunch fortsatte vandringen upp på Klevberget. Ett besök uppe på Klevberget är imponerande. Sprickan inger respekt och en mäktig känsla. Här pausade vi och drack vårt kaffe samtidigt som vi blickade ut över sjön Järnlunden.

Thomas uppe på Klevberget....

Helena uppe på Klevberget (utsikt åt andra hållet)......

Vi fortsatte att följa Östgötaleden mot Kisa. Vid Hagbergslund lämnar vi Östgötaleden och vänder vänster tillbaka mot Rimforsa. Vi korsade den asfalterade vägen och vandrade vidare in på den gamla körvägen mot Granlund.

In på den gamla körvägen.....

Den äldre körvägen ledde oss till gården Eriksholm. Gården byggdes vid 1700-talets mitt av Erik Tuneld som var Sveriges förste geograf.

Framme vid Eriksholm.....Vi fortsatte förbi Hallstadammen och passerade på träbron över Hallstadån.

Över träbron vid Hallstadån.....


Precis innan vi kommer in i Rimforsa kommer vi åter igen in på Östgötaleden som tar oss hela vägen tillbaka till bilen vid Bymacken.

Inne på Östgötaleden igen.....


Innan vi var framme vid Bymacken passade vi på att köpa en glass på ICA. Det var vi väl värda!

Här är en direktlänk till vår hemsida där du hittar bilder, kartor och förslag på övernattning:

http://traneving.se/index.php?tbl_menuID=880&i=%D6stg%F6taleden

www.traneving.se

Helena och Thomas  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.