Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Vilken fantastisk sommar vi har haft - Vi har besökt 6 länder under semestern.

VandringPosted by Helena Traneving Sat, August 17, 2013 17:45:50

Tänker tillbaka på vår fantastiska vandring i Österrike. Vi hade ägnat de två tidigare dagarna åt att köra vår ”äventyrsbil” från Stockholm, via Danmark, Tyskland, Tjeckien (med besök i Prag) för att slutligen komma fram till Österrike.Första dagen i Lofer, Österrike, blev en helt fantastisk vandringsdag med våra två yngsta barn – Jesper (20 år) och Amanda (17 år).

Första dagen gick vi från hotellet till liftstationen och tog liften upp till Loderbichl på 1002 m.ö.h.Väl uppe där liften slutade vandrade vi vidare 850 höjdmeter upp mot Grupphörndl på 1747 m.ö.h.

Vägen upp mot toppen var kuperad och brant. Eftersom detta var första alpvandringen vi hade med Amanda och Jesper på hade vi varit oroliga för hur de skulle reagera på de smala och bitvis branta partier som skulle passeras. Vår oro hade varit helt obefogad. De tyckte att de mest branta och smala stigarna var de häftigaste.


Orken var det inte heller något fel på. De nästan småsprang hela vägen upp mot toppen. Att ta med vandringsstavar så alla fick en stav var visade sig vara ett lyckodrag. I branta partier är vandringsstavar guld värda att ha med!Precis när vi passerat Bräugföllalm, en vacker fäbod men hänförande utsikt, hörde vi ett jätte muller. Vi reagerade blixtsnabbt. Vad var det vi hörde?? Åska?? Då såg vi det stora klippblock som precis lossnade från Gföllhörndl (1627 m.ö.h). Vilken tur att vi redan passerat stigen där klippblocket och alla stenarna for ner. Var det något som kom efter oss? Inga rop eller skrik hördes så vi antog att det inte var så……..Väl uppe toppen, med helt fantastisk utsikt, åt vi vår lunch.Vi förvånade två tyskar som kom upp på toppen strax efter oss. De undrade hur det kunde lukta så gott på toppen. Det var vi som på vårt gasolkök kokade potatis och värmde två burkar köttbullar med brunsås.Just luncherna hade vi planerat redan hemma. Eftersom vi hade bilen med var det verkligen inga problem att ta med precis vad vi ville.

Amanda och Jesper var trötta men väldigt nöjda med den fantastiska vandringen och även om det kom en rejäl regnskur på vår väg ner var de lyckligt fyllda av adrenalin och endorfiner en toppbestigning ger en.Vi firade vår lyckade och vackra vandringsdag med öl till männen, en weinsprizzer till Helena och en Cola till Amanda vid uteserveringen på Lofers mycket mysiga torg.

När vi satt där berättade Helena om hur det var att vara här och åka skidor på vintern. Eftersom Helena är uppvuxen i Malmö var alperna nära. Hon har spenderat samtliga vintrar under uppväxten på olika ställen runt om i Tyrolen. Liftsystemet i Lofer är stort och det finns många vackra platser i Tyrolen.

Väl hemma sökte vi på nätet och hittade vi, i samarbete med Snowtrex,

http://www.snowtrex.se/oesterrike/skidomraaden.html som har olika resor till Österrike.

Resor på vintern till just Lofer hittar ni här:

http://www.snowtrex.se/oesterrike/lofer/skidresor.html

Vill du se mer bilder eller ladda ner kartor från just denna vandring i Lofer har vi nu lagt ut text och samtliga bilder på vår hemsida:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=821&i=Dag%201%20Lofer-St:Martin

Vi skrev även en direktrapport på plats i Lofer
Här har du länken till den
http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=816&i=Dag%201%20Lofer-St:Martin

Om du är sugen på att vandra just denna tur och slippa bära med dig din packning är här en direktlänk till GoAustria där vi bokade boende/vandringspaketet.

http://goaustria.net/index.php/vandra/vandra-i-osterrike/tur-5-ravinernas-tur-3-dgr-4-nt/tur-5-turbeskrivning

Här är en länk till GoAustria som även har andra vandringsturer runt Salzburger Saalachtal där du vandrar från dal till dal och får hjälp med transport av din packning.

www.goaustria.net

/Helena och Thomas

www.traneving.se

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.