Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Hur får vi med oss barnen på en vandringstur till Alperna?

VandringPosted by Thomas Traneving Tue, May 14, 2013 15:35:24

Vandra utan packning. Go Austria i sommar

Vi har ju som filosofi att man ska njuta av naturen när man är ute, inte kämpa ihjäl sig så att man storknar. Lite äventyr skadar inte + att man får ta i lite grann, men det viktigaste, njut av varje minut.

Hur ska vi då få våra ungdomar att njuta, eller ens ställa upp på en vandring i den åldern de är i just nu. Jo nu har vi bestämt att vi ska vandra i Österrike med Amanda och Jesper, men vi vandrar utan packning och går mellan boendeställena. Detta klarar vem som helst som vill njuta av Alperna. Vi brukar ju, som en del sett, ha lite tuffare villkor , men detta köpte våra 2 (minsta) De äldre har ju flyttat hemifrån och lever sina egna liv.

Nu tyckte vi idén var så bra så vi hängde på som delägare i ett projekt, Go Austria som vi redan nu har planer på att utveckla till , varför inte Go Sweden eller Go Denmark etc. Vi har redan tagit kontakt med arrangörer lite varstans, både i Sverige och andra länder, men om ni har idéer om vart detta skulle kunna förekomma så hör gärna av er till oss.

Idén är att vem som helst ska komma ut och vandra i naturen inte bara friluftsnördar som vi, och att på ett enkelt sätt kunna boka sin resa. Man vandrar på egen hand, packningen slipper man släpa på och man bor bra.Nu testar vi på det själva i Österrike. Det ska bli så kul att få vandra med 2 av barnen igen.

Gå in och titta på

http://www.goaustria.net/

Det finns 3-4 dagars turer och 5 och 6 dagars turer. Vi kasnke nöjer oss med en kort för att ungarna inte ska tröttna men vi får se. Varför inte denna

http://www.goaustria.net/index.php/vandra/vandra-i-osterrike/tur-2-saalachtaler-rundtur-3-dgr-4-nt


Följ Go Austria på Facebook så hänger ni med vad som kommer att hända i framtiden

https://www.facebook.com/goaustria.net

Vi har varit i närheten 2007 och 2006, men inte precis där vi ska gå.

Efter turen planerar vi att åka ner till Gardasjön och bada, (och kanske lite vandring).

Thomas & Helena

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.