Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Påsklov i fjällen och några åk slalom för korsbandsskade fru Traneving

SkidorPosted by Helena Traneving Mon, April 08, 2013 10:38:03

Under årets påsklov for vi som vanligt till vår stuga i Idre. Detta blev 4 veckan för säsongen och också avslutningsveckan för oss vad gäller skidåkning.

Det varierar numera hur många av våra ungdomar som följer med. Denna vecka hade vi med oss vår äldsta son Tobias och vår yngsta dotter Amanda.

Amanda och Tobias vid liften i Nordbackarna......


Amanda och Tobias har så kul tillsammans trots att det skiljer 5 år mellan dem. Nu, i denna ålder, spelar åldersskillnaden ingen roll längre och det är härligt att se hur kul de har tillsammans hela dagarna.

Amanda och Tobias på toppen i Ostbackarna.......


Under tiden som Amanda och Tobias spenderade påsklovet i backarna for vi till Nipfjället för att åka på tur.

Thomas solar i en grop vi grävde ut......Vädergudarna var med oss hela veckan och det var så härligt att få komma ut i lugnet på fjället.

Helena har ju sedan 1:a oktober 2012 kämpat med sin rehab för de skador hon ådrog sig när en bil körde på henne. Vid olyckan fick hon en främre korsbansskada, inre ledbandsskada och skada på menisk. Inre ledbandet är nu läkt men värker när Helena överanstränger knät. Främre korsbandet är fortfarande av (borta) men man ska klara sig utan det om man är duktig och energisk med sin rehab.

När vi åker på tur eller åker längd har Helena köpt en special skena av stål som hon spänner runt knät för att på så sätt förhindra att knät ger sig iväg på egna äventyr :)

Det var hård skare på snön och bitvis väldigt isigt. Helena gjorde nu en upptäckt när vi "skavde runt på fjället". Om det funkar att hålla knät stabilt med den utrustning man använder när man går på tur så borde det funka att åka slalom.

Operation övertalning av resten av familjen inleddes av Helena och lagom till dagen efter hade hon övertalat alla att hon skulle få prova på att åka lite slalom.

Det var med nervösa steg Helena tog sig till backen och satte på slalomskidorna. Knäskyddet var hårt, hårt spänt runt knät. Så hårt att det nästan belv blodstopp i foten ;)

Och ja visst funkade det! JIPPI!!!!!! Vilken lycka!!!! Gladare fru Traneving var det länge sedan familjen såg :)

Beviset, Helena åker lite lugn slalom i gröna och blå backar.....

Efter det lyckade åket var det dags att fira lyckan med härlig afterski utomhus.

Helena, här med Thomas syster Camilla, firar att det faktiskt gick att åka slalom.....

Nu har vi packat ihop alla skidor och hoppas på att det ska sluta snö någon gång så vi kan ut och vandra.

Men först vill läkaren "rensa upp" i Helenas knä. Det gör väl att vi får ta det lite lugnare med vandringen precis efter titthålsoperationen....

Må gott!

/Helena och Thomas

www.traneving.se

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.