Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Nytt projekt inlett – Adventure Nights 2013

Adventure Nights 2013Posted by Helena Traneving Tue, January 15, 2013 13:22:17

I år har vi bestämt oss för att det måste bli fler utenätter i tält eller vindskydd.

Att vistas ute i naturen är som balsam för själen. Här, i naturen, hämtar vi kraft och laddar batterierna för att orka med den stressiga vardag som ofta omger oss. 2013 ska vi tillbringa MINST en natt per månad i tält eller vindskydd.

Alla projekt eller äventyr ska ha ett bra namn - Vi kallar vårt äventyr för "ADVENTURE NIGHTS 2013"


Följ vårt äventyr på facebook och Twitter (@traneving) - Länk till våra konton på facebook och twitter hittar du på vår hemsida!

Då kanske de flesta tänker. Varför kalla det här ett äventyr. Att sova ute i tält minst en natt ute per månad kan väl inte vara så svårt……….

Jo för se det kan det. I alla fall för oss som har haft fyra barn hemma.

Nu har två av våra söner lämnat hemmet och flyttat till egna lägenheter. Kvar hemma har vi en son på 19 år och en dotter på 17 år.

I år är första året vi på allvar känner att vi kan planera för att båda kan vara borta så många helger som det faktiskt krävs för att lyckas med vårt äventyr.

Nya varma sovsäckar som klarar -17 grader har inhandlats. Tältet vi har är nog inte det optimala för vintertältning men med lite justeringar ska det nog funka. Eventuellt får vi plocka fram vårt gamla tält under vintermånaderna eftersom det är betydligt varmare än våt nya tält.

Fösta tältnatten ute är avklarad. Vi inledde nämligen hela vårt äventyr med att fira nyår i vindskydd. Eftersom vi har tonåringar hemma och det är nyårsafton så ville vi hålla oss nära hemmet. Vi styrde bilen mot Upplands-Broleden. Denna led har vi gått hela som i sin helhet är 30 km lång. Klicka här om du vill läsa mer om Upplands-Broleden.

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=512&i=Upplands-Broleden

Vi tog sikte på vindskyddet vid Frölunda Friluftsområde. Det vindskyddet ligger fint vid mälarens strand och har det krav vi hade för vår utenatt så här på årets sista dag – en eld under tak!

Ved hade vi med oss i bilen hemifrån. Vi hade laddat upp med massor av ved för att göra vår nyårsafton så behaglig som möjlig.

Till nyårssupé hade vi:

Förrätt: Lax paté med romsås

Huvudrätt: Lamracks med klyftpotatis och god sås.

Efterrätt: Vaniljmousse med grädde

12-slaget var helt fantastiskt. Där, vid mälarens strand hade vi fantastisk utsikt mot Järfälla, Hässelby och Bromma. Vi såg fyrverkerierna som ett skådespel långt där borta i horisonten. Magiskt!

Strax efter 12-slaget var det så dags att krypa till kojs i vårt tält. Sovsäckarna funkade toppen och vi frös inte på hela natten.

Men visst är det konstigt. Vi kan ta hur lång sovmorgon som helst när vi sover i tält men hemma vaknar vi alltid senast 08.00 på helgerna.

Vi packade ihop tält och våra saker och lämnade vindskyddet strax efter 10.00 på förmiddagen.

En härlig natt var till ända!

Om du vill se fler bilder från vår Nyårsnatt i tält så är här en direktlänk:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=806&i=Januari%20Upplands-Bro

www.traneving.se

/Helena och Thomas

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.