Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Meditationsvandring vid Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö

VandringPosted by Helena Traneving Fri, September 07, 2012 10:30:50

I slutet av maj 2010 öppnade Pilgrimscentrum Tyresö. Hit är alla som vill välkomna att vandra. I grupp eller ensam. I samtal eller tystnad. Den 1 juni 2012 blev vi hela Stockholms Pilgrimscentrum, och heter numera Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö.

Här vid Pilgrimscentrum finns två markerade vandringsleder, Nyckelvandring och Frälsarvandring. Vi valde idag att vandra Nyckelvandringen som är ca. 12 km lång. Nyckelvandringen är en lite längre och ganska krävande vandring än Frälsarvandringen som endast är 3 km lång.

De sju platserna som finns utmärkta på kartan är uppkallade efter var och en av ”Pilgrimens sju nycklar”:
Skorna – symboliserar långsamhet och uppbrott. Vi får ge oss ut från vardagen och försöka slå av på tempot. Tid för eftertanke.
Staven – symboliserar friheten och efterföljandet. Fria att välja vår egen väg behöver vi ändå vägvisare som stöder och leder.
Kappan – symboliserar tystnaden och (den goda) ensamheten. Insvepta i kappan är vi skyddade mot alla omvärldens impulser och krav. Vi får vända oss inåt, till vårt hjärta, till Gud.
Ränseln – symboliserar delande och gemenskap. Tillsammans vandrar vi vår livsväg, när vi delar såväl sorger och glädjeämnen som det materiella vi bär med oss, blir vägen lättare att gå.
Hatten – symboliserar bekymmerslösheten och vilan. Befriade från alla onödiga bekymmer lägger vi oss ned i en skogsbacke med hatten neddragen över ansiktet och bara är.
Tältet – symboliserar enkelheten och rörligheten. Utan en massa prylar och saker blir vandringen lättare, vi drar upp våra tältpinnar, rullar ihop dukar och linor och går dit vägarna bär oss.
Korset – symboliserar andlighet och tro. När fötterna flyttas stadigt framåt, kommer andning och hjärta i takt, vi har tid att tänka de
djupare tankarna, får mod att ställa de svårare frågorna och hopp att ta till oss de svar som finns väntande, hela tiden alldeles nära...

Vandringen följer till stor del Albysjön runt men tar några avstickare ner till havet och ut över ängarna i Tyresö.

Starten för pilgrimsvandringen börjar och slutar vid Pilgrimscentrum som ligger på kyrkvägen 6(eller buss 875 från Gullmarsplan till Tyresö kyrka).

Redan här vid Pilgrimscentrum finns det första meditationsstoppet och ämnet att meditera över för just denna punk var Långsamhet och frågor att meditera över var:

· Har jag själv valt den rytm jag lever i eller har andra bestämt den åt mig?

· Kanske behöver jag bryta upp från något som skapar alltför mycket stress i mitt liv?

· Vad längtar jag efter i mitt liv?

Eftersom Helenas mamma, vid tidpunkten för denna vandring, redan drabbat av sin första hjärtinfarkt var just en meditationsvandring precis vad vi behövde. Tid för reflektion över livet stora och små händelser……

Detta var en väldigt häftig och annorlunda vandring. Eftersom det fanns sju meditationspunkter under vandringen så tog det sin tid att vandra de 12 km. Vi valde att dela våra meditationspunkter med varandra. Då blev hela upplevelsen väldigt maffig med den vackra naturen och alla reflektioner och tankar om sitt eget och den andres liv – Vår gemensamma livsresa.

Som några av er senare säkert läste i en tidigare blogg så gick Helenas mamma tyvärr hastigt bort i somras efter sviterna av hjärtinfarkten och andra komplikationer som uppstod pga av felbehandling från sjukhusets sida (blodförgiftning m.m.).

Att plocka fram dessa reflektionstankar fungerar alldeles utmärkt var man än befinner sig. Helena har vårdat broschyren med meditationspunkterna ömt denna sommar. Om även du vill gå en meditationsvandring så finns broschyren att ladda ner på vår hemsida. Punkterna går att användas var man än är. Gör din egen vandring med meditation?!

Med hopp om livet – sov gott älskade mamma………

/Helena och Thomas

Om du vill ladda ner meditationsguiden, karta över vandringen eller se fler bilder så är här en direktlänk till vår hemsida:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=792&i=Meditationsvandring

www.traneving.se

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.