Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


I år åker vi till Alperna med stil.......

VandringPosted by Helena Traneving Fri, June 29, 2012 13:08:37

Som någon noterade i förra inlägget är vi nyblivna stolta ägare till en Nissan Navara. Vi är helt förälskade i vår nya fina bil =)

Du som varit lite uppmärksam och följt vår blogg i något år har säkert noterat att vi valt att sova i bilen när vi reser runt i alperna. Att sova i bilen är inget ovanligt i alperna och vi tror att det beror på att det inte finns den allemansrätt vi har förmånen att ha här i Sverige.

Vi har inrett vår bil med specialbyggd säng, täcken och kuddar. Under sängen förvarar vi kläder och utrustning.

Första åren vi åkte till hade vi en stor bil. Vi har ju trots allt fyra barn. Vår Mazda MPV uppfyllde verkligen alla de krav vi hade på en ”bo-bil”. Här var det gott om utrymme när vi tagit bort barnens fyra säten. Och nej, barnen är aldrig med när vi vandrar i alperna. Det är den vuxentid vi ger oss själva en gång om året ;)

De senaste två åren har vi haft en mindre bil. En Peugeot 308SW där man kan sitta 6 personer, alla säten kan plockas bort (utom de två främsta) eller så kör man den som en vanlig combi. Det har funkat som ”bo-bil” men bara med betoningen på funkat (trångt med utrymme för ben och upp i taket).

Men nu! Nu har vi ju vår fina Nissan Navara!

Förra helgen var vi i Borlänge och köpte en Camper som passar perfekt på vår Nissan. En camper är kanske inte det vackraste här på jorden men herre gud vilken förbättring vad gäller ”bo-bil” för oss! Fullt utrustad med säng, kök, vatten, värme, kylskåp, garderob..........

Camperns dynor och säng hade verkligen sett sina bästa dagar så allt behövde en ordentlig uppfräschning.

I midsommarhelgen, dagen efter härligt midsommarfirande i Åmmeberg, var det dags för Helena, Thomas och Amanda att fixa till vår nya camper. H och A klädde om dynor och sydde nya gardiner. Thomas skurade och dammsög campern. Thomas och Sture (Thomas pappa) klädde även om stänkskyddet bakom kran/spis så det blev riktigt fint.

I veckan var vi och köpte ny madrass, bäddmadrass, täcken och kuddar på Ikea och nu är den redo för våra äventyr i sommar.

Här kommer en bild på vår camper. Längst uppe till vänster kan du se hur vi nu lämnat 80-talet inne i campern.

Nu längtar vi verkligen på att få åka iväg med siktet inställt på Frankrike och Italien.

www.traneving.se

/Helena och Thomas

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ida Andersson Thu, July 12, 2012 12:14:56

Hej!Jag upptäckte er hemsida för ett tag sen och jag älskar den verkligen! Fantastisk, den är verkligen givande! Så tack.Jag tänkte att jag slänger ut en fråga till er och så får ni svara om ni vill :)I augusti ska jag och min sambo bila ner till österrike/schweiz och vandra/leva livet och tanken är att vi ska campa på "vanliga" campingplatser. Har ni någon erfarenhet av detta? Och framförallt, måste man boka i förväg tror ni? (Vi har ett tält och ingen husvagn eller liknande).Mycket tacksam för svar Keep up the good work!Ida