Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Besök på Vildmarksmässan 2012

ÖvrigtPosted by Helena Traneving Thu, March 15, 2012 12:52:17

Jodå, även vi passade på att besöka vildmarksmässan detta år.

Precis innan vi skulle åka iväg med bilen råkade vi se ett blogginlägg här på Utsidan som summa summarum gav Vildmarksmässan lågt betyg. Här kommer i alla fall våra upplevelser från lördagens besök på mässan.

Vår personliga åsikt om Vildmarksmässan är att den bör besökas under lördagen. Det är då priset för Årets Äventyrare delas ut och det är då det händer väldigt mycket aktiviteter på mässområdet.

Vildmarksmässan för oss betyder mingel med människor som gillar uteliv precis som vi gör. Det är här vi träffar vänner med samma intressen och knyter nya kontakter. Att det finns utställare som visar allt nytt inom friluftsliv är för oss bara ett extra plus.

En kul nyhet för i år var avdelningen med Äventyr.

Den första vi sprang på var André Axelsson som jobbar som konsult för Utebildarna. Han stod i en monter för www.kanot.se . André och de andra i montern gjorde reklam för olika anläggningar runt om Stockholm, anslutna till kanotförbundet, som kan erbjuda certifierade kanotinstruktörer.

Precis vid barnens aktivitetsland sprang vi på Ola Skinnarmo. Han var där med fru och sina två små söner. Sönerna skulle precis prova på att skjuta pilbåge när vi möttes. I barnens aktivitetsland kan liten (som stor) prova på klättring, hänga i isyxa, pilbåge osv.

Eftersom Thomas och Ola har lite arbete ihop så passade det bra att få en uppdatering om Expeditionsresors senaste äventyr. Ola berättade om Annelie Pompe och hennes senaste bestigning av Kilimanjaro. En mycket uppskattade resa som Expeditionsresor erbjuder. Är du intresserad av att resa med Expeditionsresor så är här en länk till deras hemsida http://www.expeditionsresor.se/

Som vanligt stannade vi till och köpte olika sorters rökt korv i ett stånd. Våra barn blir vansinniga om vi inte kommer hem med rökt korv från Vildmarksmässan. Det är standard hemma hos familjen Traneving! Det var lika bra att handla fyra korvar med en gång. Har man otur tar de populära korvarna slut om man väntar för länge med inköpet.

Vi gjorde ett stopp i Primus monter och hälsade på Jocke som hade fullt upp med försäljning av olika produkter. Vi hann även med att titta runt i lite andra montrar innan det var dags för oss att lyssna på Ola Skinnarmos föredrag i vildmarkscafét.

Efter Olas föredrag hann vi åter igen att titta runt på mässan, klämma och känna på nya produkter innan det var dags för utdelningen av priset Årets Äventyrare. I år fanns det en härlig bredd på de nominerade och man undrar ibland hur de kan välja en bland alla duktiga människor som ”äventyrar” runt om i världen!? I år utsågs Annelie Wester till årets kvinnliga äventyrare. Vi passade naturligtvis på att gå fram och krama om Annelie och gratulera till utnämningen. Men ärligt talat. Enligt oss var alla tre nominerade kvinnor lika duktiga!

Efter nomineringen av Årets Äventyrare fortsatte vi vår rundvandring bland montrar och människor. Vi stötte på ett par medvandrare och hälsade glatt.

Enligt oss är Vildmarksmässan väl värd ett besök!

www.traneving.se

/Helena och Thomas

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.