Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Vandring tillsammans med goda vänner - Trollkyrkorundan i Tiveden Nationalpark

VandringPosted by Helena Traneving Thu, January 12, 2012 10:41:15

Som ni märker kör vi på i 190 km för att komma i fas med vårt bloggande. Denna gång vandrar vi Trollkyrkoleden i Tiveden en söndag i september……..

Efter en härlig långhelg i goda vänners lag bestämde sig Helena, Thomas, Görel och Janne att vandra Trollkyrkoleden i Tivedens Nationalpark innan hemfärd. Thomas och Helena skulle efter vandringen åka hem till Stockholm och våra vänner skulle styra bilen mot Göteborg så detta var, för oss alla, en perfekt avslutning på en perfekt helg.Från vänster: Helena, Mats, Gigi, Görel, Janne (med lille Nemo) och Thomas


Vår stuga i Tiveden är verkligen den optimala mötesplatsen för oss och våra vänner från västra och södra Sverige.

Helgen inleddes med ett besök i Askersund och Chokladfestivalen tillsammans med Görel och Janne (Gigi och Mats anslöt oss andra i stugan lite senare på dagen). Gillar du choklad så kan vi rekommendera att du åker hit.

Thomas, Görel och Helena har chokladprovning....


Festivalen hålls varje år och det är verklig feststämning i Askersund.
Information om Chokladsalongen, som festivalen kallas, hittar du här i bifogad länk.
http://www.chokladsalongen.se

Det kändes verkligen härligt att få komma ut och röra på benen efter att vi spenderat en helg med chokladprovning, god mat, vin, bastu, bad i sjön osv. tillsammans med våra bästa vänner.


Vi parkerade våra bilar vid turistinformationen i Tiveden (se karta på vår hemsida).
Innan vi påbörjade vår vandring gick vi in på centret och tittade på utställningen om Tivedens Nationalpark samt hämtade karta över vandringsleden.

Direkt vid start hittade vi mängder av trattkantareller och svart trumpetsvamp. Det var tur att Janne och Görel hade med sig lilla Nemo på vandringen för med honom följer alltid svarta påsar. Påsarna fylldes med mängder av svamp.


Framme vid Metesjön tog vi en vätskepaus. Även lille Nemo behövde lite extra vila. 5 km är långt att gå när man är så liten!


Att vandra i Tiveden är verkligen fantastiskt. Naturen är så storslagen och vi blir lika förälskade i skogen varje gång vi är här.


Just namnet Tiveden tror man kommer från den fornnordiska guden Ti (även kallad Tyr) och ved som betyder skog. Tiveden nämns ofta i äldre böcker som gudarnas skog.

Vill du vandra leden och letar efter karor? Titta in på vår hemsida för kartor och bilder:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=34

www.traneving.se

/Helena och Thomas  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.