Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Hösttur blev vårtur

VandringPosted by Thomas Traneving Sun, October 04, 2009 13:15:39
Hösttur blev Vårtur


Vi har ju 3 höstar i rad vandrat från slutet av Bergslagsleden , från Stenkällegården och nu kommit till Kråksjön. Nu bröt vi den traditionen och gick även på våren. Så nu kanske det blir 2 gånger om året som tradition eller varför inte ännu mer?

Det var en helg som blev lite rörig då vi skulle haft med 2 barn med kompisar till Tranebo (Vårt lantställe) Nu blev det helt fel, så ett barn (Jesper tog med en kompis men Amanda stannade hemma och sov över hos en kompis så vi var tvungna att åka hem redan efter en natt på landet.

På vägen till Tranebo gjorde vi två stopp på vägen ,ett i Kungsör och hälsade på Helenas bästa kompis Gigi, som var på besök där och i Åsbro där vi fikade på ett café där Kulturrundan från Hallsberg till Motala pågick. En kompis Ulf hade cafét och hans fru och dotter ställde ut tavlor. Men nu till vandringen. eller

Nej först skulle vi vårrusta Tranebo och lägga i alla båtar. När det var gjort tog vi två bilar och ställde en i Ramundeboda och en vid Kråksjön,där vi startade. Här lade vi även en egen Geocache. Denna etapp tänkte vi skulle bli en etapp där man plockar geocachar längs vägen.

Denna etapp var inte någon av de bästa vi vandrat. (Vi gav den bara Betyg 2 på vår hemsida), men vi hade jättetrevligt ändå

Vi lugnade ner oss vid altarstenen

Sen fanns det inga rastplatser på denna sträcka (13 km) så vi fick hitta vår egen. Vi letade oss fram till en sjö Lången och grillade fläskfilé över öppen eld. På vår hemsida gjorde vi en vägbeskrivning hit.

Mycket hygge och väg. Sen kom vi till Ramundeboda Klosterruin som höll på att renoveras. Här fanns det en cache som vi plockade.

Thomas Mormor och morfar var begravda här så ett besök vid graven var det ju läge för.

Sedan tillbaka till Tranebo , åt middag och hem. Jesper och hans kompis stannade kvar och tog tåget hem

Se mer om vandrngen på vår hemsida

www.traneving.se Bergslagsleden 15 Kråksjön - Ramundeboda.

Thomas & Helena

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post3