Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Regnig höstvandring på Bohusleden - #peakofsweden

Peak of SwedenPosted by Helena Traneving Sun, February 22, 2015 16:27:48

Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 37 mil av naturskön och omväxlande vandring. Leden sträcker sig från Lindome i söder, vid gränsen mot Halland, till Strömstad i norr och är numera en del av Nordsjöleden.Vår vandring på etapp 26

Vi vandrade etapp 26 samtidigt som vi gick upp på Bohusläns högsta punkt, Björnerödspiggen den 18 oktober 2014.Den tjugosjätte etappen startar i det lilla samhället Krokstrand och går vidare, upp över det mäktiga Löveråsfjället. Och det går verkligen uppåt, ända till Björnerödpiggens topp, 222 meter över havet. Bohusläns högsta berg ger en suverän och milsvid utsikt. På toppen finns ett utsiktstorn och ett mycket fint vindskydd.Bohusleden sträcker sig varken högre eller mer norrut än just uppe på toppen av Bohuslän.

Efter besöket på toppen vänder leden nerför berget igen på en stig i sydvästlig riktning för att så småning om komma fram till etappmålet i Högstad.


Fakta om Bohusleden

Vandringsleden är markerad med orange färg på träd eller stolpar. Där varje ny etapp börjar finns en informationstavla med avståndsmarkeringar, symbolkarta, fakta om allemansrätten med mera.

På vandringsledens kartor är etapperna märkta med röda punkter. Du får dessutom tips om sevärdheter längs varje sträcka.


Ladda ner etappkartorna

Alla etappkartor samt beskrivning av leden kan laddas ner här på vår hemsida. Du hittar allt under Sveriges Låglandsleder, Mellersta Sverige, Bohusleden. Eller så klickar du här så kommer du rätt direkt


Länk till vår vandring på etapp 26

Om du vill se fler bilder från vår vandring på etapp 26 så kan du klicka här för att komma direkt till vår hemsida

www.traneving.se

/Helena och Thomas

#revolutionrace #merrell #norrona #peakofsweden #25topparisverige #29nationalparkerisverige #traneving  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post291