Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Vandring på Västra Vätterleden - #peakofsweden

Peak of SwedenPosted by Helena Traneving Wed, December 10, 2014 21:05:52

Vi vandrade Västa Vätterleden 25 juli 2014 med start och mål i Granvik (vi gjorde vår egen rundslinga för att komma tillbaka till vår bil).Att vandra Västra Vätterleden är en härlig vandring i en vacker, omväxlande och även historiskt intressant del av Västergötland. Västra Vätterleden består av totalt 189 km led fördelat på åtta etapper.

Etapp 1 startar vid Stenkällegården och förbinds med Bergslagsleden. Granvik, där vi valde att starta/sluta, ligger längs med etapp 1. I Granvik låg på 1500-talet Granwicke såg där Gustav Vasa lät såga timmer till Vadstena slott. Kring Granvik finns ett flertal trevliga tema- och strövstigar.

På vår hemsida hittar du en översiktskarta samt kartor över varje etapp.

Rundslingan vi vandrade blev 6 km lång vilket var precis lagom i värmen (28 grader varmt).

Vår runda passerade Djäknesundet där badplatsen, dass och ett vindskydd finns. Här passade vi på att ta ett dopp i vättern.
I viken innan Jättaberget tog vi en paus. Här, längst ute på udden, finns en bänk och bord. Vi badade och tog en kopp kaffe innan vi följde en gammal stig in mot den gamla tältplatsen vid Mon (se kartan vi gjort över vår vandring).Stigen vi valde att vandra var inte speciellt väl använd och bitivs var den helt borta. Troligtvis var den mer upptrampad när campingplatsen var mer bebodd. Då och då hittade vi oranga markeringar på träden. Här har det helt klart en gång i tiden funnits en markerad led.
Det är i sådana här lägen, när man inte är riktigt säkert på exakt var man är, som man är glad över sin GPS. Tack vare GPS och friluftskartan var det inga problem att hitta till Mon.I Mon stod bara en husvagn. Det såg väldigt öde ut. Nästan som om campingen som inte var i bruk längre.

Efter Mon följde vi ridvägen som går i skogen (innanför landsvägen) tillbaka till Granvik.Klicka här om du vill se fler bilder från vår vandring, ladda ner etappkartor eller den karta vi själv gjort.

www.traneving.se

/Helena och Thomas

#25topparisverige #peakofsweden #29nationalparkerisverige #västravättern #vättern #vätterleden #västravätterleden #merrell #revolutionrace #primus  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post280