Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Vandring på Hallandsleden - #peakofsweden

Peak of SwedenPosted by Helena Traneving Tue, October 28, 2014 16:08:15

I vårt projekt ”Peak of Sweden – Det bästa av Sverige” där vi besöker Sveriges samtliga landskap har nu turen kommit till Halland.

Om Halland har vi redan skrivit om vårt besök på landskapets högsta punkt, Höghalteknall som är 226 meter över havet. Här hittar du inlägget om vårt besök på landskapet högsta punkt.
Vi vandrade etapp 1 av Hallandsleden den 13 juni 2014. Vi startade och slutade vår vandring vid Koarp som ligger på gränsen mellan Halland och Skåne. Hela sträckan är drygt 360 km och leden är uppdelad i 24 etapper. För att täcka alla delar av Hallandsleden finns det tre kartblad som kan laddas ner på vår hemsida.

Vi såg ut en egen rundslinga på 9 km vilket gjorde att vi även fick vandra en bit på Skåneleden.
I Koarp, där vi startade och slutade vår vandring, finns två vindskydd vända mot varandra med en lägereld i mitten. Här finns också färskt vatten till alla vandrare.Hallandsleden anknyter i söder till Skåneleden och i norr till Bohusleden. På sin väg genom Halland delar sig leden i östlig och i en västlig sträckning vid Simlångsgården. De båda sträckningarna förenas åter i Åkullaområdet. Från Varberg kan man följa "Europaled 1" och ansluta till övriga delar av Hallandsleden strax före Åkulla.Landskapet växlar hela tiden. Ena stunden vandrar man genom djupa skogar för att senare komma ut i ett öppet landskap med hästhagar och små röda stugor. Hallandleden följer gamla färdvägar med mängder av kulturspår såsom fornminnen och historiska byggnader. Många av sevärdheterna har fått informationsskyltar.Om du vill se fler bilder från vår vandring är här en direktlänk till vår hemsida:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=913&i=Hallandsleden

www.traneving.se

/Helena och Thomas


#merrell #norrna #norröna #frifab #revelotuionrace #olympus

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post264