Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Bloggträff i Tyrestaskogen

Adventure Nights 2013Posted by Helena Traneving Mon, November 25, 2013 12:39:37

Oktober månads övernattning i vårt projekt – Adventure Nights 2013 – skedde i samband med friluftsbloggcommunityn www.outdrr.com höstmöte i Tyrestaskogen. Här i tyrestaskogen samlades ett gäng friluftbloggare för att träffas i verkliga livet för första gången. Vi hade alla hört talas om varandra sedan tidigare men att träffas på riktigt var verkligen en höjdare. Det är svårt att misslyckas när man möter människor som delar samma intensiva friluftsintresse som en själv! Totalt var vi 8 Outdrrbloggare som spenderade natten tillsammans och knöt nya vänskapsband.


Hela gänget samlat (foto från Jonna Jinton)Vi samlades vid naturrum i Tyresta By för att sedan vandra mot Årsjön där vi intog vår lunch.


Dags för lunch vid Årsjön.....


Några bloggare hade träffats förut men för oss som var med för första gången var det kul att lära känna alla nya och intressanta personligheter.


Samtal vid elden......


Efter lunch satte vi fart igen mot Stensjön där vi skulle fika. Thomas och jag valde att fika nere vid stensjöns lägerplats under tiden som övriga bloggare valde att fika uppe vid fornborgen Stensjöborg. Att klättra upp till borgen i det hala underlaget var inte optimalt för Helenas knä och vi hade fortfarande en bit kvar att vandra innan vi var framme vid kvällens lägerplats.


Hela gänget på rad......


Efter fikat vid Stensjön började det regna och vi pausade för att dra över regnskydden på våra ryggsäckar.


Jonna och Helena samtalar på väg mot lägerplatsen.......Dagens vandring blev 11 km lång och vi var alla glada när vi var framme vid kvällens mål, Stensjödal.

Väl framme vid vår lägerplats vid Stensjödal hjälptes alla åt att ta med ved till kvällens mys vid lägerelden.


tänder eld och sätter upp tält.....Ett tag rådde febril verksamhet eftersom alla skulle hitta en bra lägerplats att slå upp sitt tält på.

Vi lagade alla varierande kvällsmat. Allt från torrmat till grillat lam stod på kvällens meny. Här märktes det rätt tydligt vilka som är gourmévandrare och vilka som gillar torrmat bättre. Själva får vi nog räkna oss som gourmévandrare eftersom vi hade med fläskfilé, ris, sås och vin. Mums!Mätta och belåtna visade Johan (http://nordicbushcraft.outdrr.com/) oss hur man gör fina facklor att användas i mörker.Vi satt uppe rätt sent i den för årstiden varma natten. Som kallast var det +13 grader och vi hade tur med det vädret hela helgen eftersom det här var sista sucken för denna sommar.

På söndagen intog vi gemensam frukost vid lägerelden innan vi gav oss av tillbaka mot Tyresta By.


Frukost vid elden.....


Alla tjejer som var med på vandringen......Vägen tillbaka gick genom brandområdet. Det är intressant att se hur naturen fixar till allt efter en brand. Det är nu ungefär 13 år sedan stora delar av tyrestaskogen brann.


Thomas genom brandområdet......


Brandområdet är verkligen en märklig upplevelse.

Det tog tid att ta oss tillbaka till Tyresta By. När ett gäng bloggare samlas så här är det mycket bilder som ska tas och Nils bestämde sig för att göra en film om vårt äventyr tillsammans.


Filmsnack.......


Vi avslutade vår träff med en lunch vid Bylsjöns strand. Även idag var det för årstiden ovanligt varmt. Hela +14 grader ute. Det blev vandring i underställ hela vägen tillbaka till Tyresta By.


Lunch vid Bylsjön.......


Vi tackar alla nya bloggvänner för en jätte härlig helg!


Vägen vi vandrade......Vill du se fler bilder från vår helg tillsammans är här en direktlänk till vår hemsida:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=834&i=Oktober%20Tyresta%20Nat.park

www.traneving.se

/Helena och Thomas

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post223