Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Ett reportage blir till - Utemagasinet

CanadensarePosted by Helena Traneving Fri, October 25, 2013 14:23:17

Efter mail och telefonkontakt var det så dags att få till dagen då vi skulle bli intervjuade och fotograferade inför reportaget i Utemagasinet (nr 8, 2013, finns i butik just nu).

Helena och Thomas berättar för Emma och Emma om paddelteknik.......Vi möte upp skribent Emma (V Larsson) och fotograf Emma (Mattsson) i Åkers Styckebruk. Vi hade med vår gula kanot på taket men två kanoter hade vi hyrt hos Kanotkungen åt Emma & Emma + Tobias & Jesper.


Lite vingligt innan paddeltekniken sitter som den ska.....Vi lastade våra kanoter med mat och utrustning och gav oss iväg. Våra ungdomar är duktiga paddlare och har fått styra kanoter själva från 4-5 år ålder.


Helena, Jesper och Tobias paddlar på över sjön......


Emma och Emma fick nu en lektion i paddelteknik som finslipades under resten av dagen. Emma L ställde massvis med frågor och Emma M fotograferade mest hela tiden. Därför blev deras första paddelförsök lite trevande och resulterade i sicksackande över sjön innan de fått in vanan att styra kanoten samtidigt som de skulle fotografera och prata. Det blev många skratt, speciellt när de fick markkänning ett par gånger.

Så var det dags att lyfta kanoterna över till nästa sjö.


Här fick vi paddla fram och tillbaka ett par gånger får att få till fina bilder.....
I denna del av Marvikarna är vacker med fina stora klippblock i sjön. Här stannade vi och tog många foton.


Här paddlade vi också fram och tillbaka. Man ser Emma och Emma som en liten prick mellan stenarna.....Sen var det dags för ännu ett lyft in i nästa sjö där vi skulle äta vår lunch.

Vi tog sikte på vindskydden som finns precis i början av sjön.


Ta upp kanoter. Emma och Emma har svårt att lägga till vid stranden.........
Här blev det lite pyssel med mat och att placera allt så att vi fick till bra bilder.


Emma intervjuar och Emma fotograferar........Emma M fotograferade massor och Emma L fortsatte att ställa massvis med frågor som Thomas svarade så snällt på under tiden Helena, Jesper och Tobias fixade med maten. Det är precis så här det fungerar i vår familj. Thomas underhåller oss andra med skrönor och historier under tiden vi andra fixar mat och eld.

Foto av grabbarna och maten........


Efter god lunch tillagad på murrikka (kyckling, grönsaker, ris och thaigrytbas) var det så dags att paddla tillbaka till bilen.

Nu paddlade vi lugnt och njöt av naturen. Emma och Emma hade nu fått upp riktigt fin paddelteknik och vi flöt snabbt fram över sjön.


Vi paddlar lugnt och stilla tillbaka mot bilarna.....Vi var alla nöjda när vi kom tillbaka till bilarna. En härlig dag med nya vänner.


Hela reportagegänget samlade......Så gick det två månader och Emma vände och vred på orden som blev till ett jätte bra reportage i månadens nummer av Utemagasinet (kan köpas i butik nu).

Köp och läs vet ja J

Vill du se fler bilder är här en länk till vår hemsida:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=830&i=Utemagaisnet%202013

www.traneving.se

/Helena och Thomas

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post217