Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Gott bröd att ta med ut i naturen - Baka över öppen eld!

Tips och TesterPosted by Helena Traneving Tue, June 04, 2013 11:32:52
Att ha med färskt bröd på vandringen är en höjdare. Vi brukar ofta blanda alla torra ingredienser hemma för att sedan kunna njuta av gott nybakat bröd vid lägerelden.


Pinnbröd är ju en klassiker som passar utmärkt att baka över öppen eld.

Pinnbröd, 8 personer
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
Blanda all torra ingredienser hemma.
Tillsätt vatten precis innan tillagning till en deg.


Annat gott matbröd är detta som ger ungefär 10 platta bröd.

Matbröd, ca 10 kakor
5 ½ dl vetemjöl
2dl vetekli
1 tsk bakpulver
3 msk mjölkpulver
1 tsk salt
3 dl vatten

Blanda all torra ingredienser hemma.
Tillsätt vatten precis innan tillagning till en deg.
Dela degen i 10 delar.
Platta ut varje del i mjölad hand till en platt kaka. Nagga med en gaffel
Grädda kakorna i en varm, torr stekpanna 3-5 min.
Vänd dem efter halva tiden.
Ät dem nygräddade.

Hoppas ni får många fina (och goda) raster vid lägerelden i sommar!

/Helena och Thomas

www.traneving.se

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post204