Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Att komma ut i naturen med barn kan bli ännu roligare om man har ett uppdrag att göra

UtrustningPosted by Thomas Traneving Sat, September 15, 2012 11:30:08

Geocaching har vi ju testat på genom åren som ett sätt att få en extra upplevelse förutom att bara vandra. En upplevelse om uppskattas, inte bara av oss vuxna, utan även av våra barn.

Nu finns det ytterligare en aktivitet att göra tillsammans med barnen. Igår damp SvD tidningen ner i vår brevlåda. I tidningen fanns en bilaga som hade fokus på Friluftsliv.

Här hittade vi en artikel om Upplevelseburken som fått pris som Årets Outdoorprodukt.

Uppdragen finns i två olika varianter. Antigen köper man äventyr som finns i sin hemkommun (finns än så länge bara i Stockholm men kommer att finnas över hela Sverige). Eller så köper man en kommunoberoende burk (denna variant kan man göra var man än är). Provburken kostar 100,- och hela uppdrag kostar 400,-.

Variant nr 1, den som handlar om upplevelser i sin hemkommun, passar bra om man vill ha förslag på utflyktsmål och olika uppdrag att göra tillsammans med sina barn (eller bara vuxna för den delen).

När man väl köpt hem buken börjar äventyret!

Man tar fram den spännande burken och åter barnen i familjen dra dagens uppdrag och utflyktsmål.

Vi köpte ett exemplar av Upplevelseburken när vi var på Vildmarksmässan i våras. Burken har stått där hemma på hyllan sedan dess men nu bestämde vi oss för att testa.

Vi fick upp Flatens Naturreservat och i just detta uppdrag ska deltagarna sig inuti en ek samt mäta omkretsen på eken. På uppdraget står även lite olika saker att fundera över. Som, hur många måste ni vara i familjen för att räck runt eken osv.

Eftersom inga av våra tonåringar är intresserade av att hänga med ut så tänker vi fråga om vi får låna grannens treåring och sexåring. Vi tar nog med korv att grilla. Ska bli kul att få med lite yngre barn i naturen igen.

Återkommer med mer rapport från dagens äventyr….

www.traneving.se

Om du vill köpa en Upplevelseburk så säljer vi den, från och med idag, på vår hemsida:

http://shop.traneving.se/upplevelseburken-c-224-1.aspx

/Helnea och Thomas

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post174