Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


På vandring i Uppsala (Storvreta) - Vildmarksleden

VandringPosted by Helena Traneving Wed, August 15, 2012 13:28:48

Dagens vandring går i Storskogen på vildmarksleden som ligger i Storvreta utanför Uppsala. Vildmarksleden är en rundslinga och enligt kartorna man får vid Skogsvallen är Vildmarksstigen 5 km. Det stämmer inte. Vi mätte leden till 6,6 km med hjälp av Runkeeper.

Start och mål för vandringen vid den stora parkeringen intill friluftsområdet. Här vid parkeringen finns en informationstavla över alla vandringsleder i området. Här finns även en brevlåda med broschyrer över området. Har man som vi tur och lådan är påfylld så är det bara att ta en gratis karta över lederna (kartan finns också att ladda ner på vår hemsida www.traneving.se ).

Här på Skogsvallen i Storvreta finns vintertid fina skidspår. Skidspåren sprutas med konstsnö och är det bara tillräckligt kallt är det antagligen fullt med skidåkare i spåren. Spårkarta och broschyr om medlemskap kan du ladda ner på vår hemsida.

Storskogen påminner bitvis väldigt mycket om Tiveden. Det var verkligen svårt att förstå att denna fina och kuperade skog fanns här bara ett stenkast från Uppsala.

Efter tre kilometers vandring var vi framme vid vindskyddet där vi åt vår lunch. Vindskyddet ligger som i en gryta med stora klippblock ovanför. Det finns en vedlår vid vindskyddet men det har varit tomt de gånger vi har varit där.

Tyvärr var det rätt skräpigt runt och i vindskyddet. Det är tråkigt är medvandrare väljer att lämna kvar sitt skräp. Vi eldade upp det som gick att elda upp så det såg lite trevligare ut runt vindskyddet.

Strax efter vindskyddet vänder leden tillbaka mot Storvreta.

Detta är en överraskande fin vandringsled och skog.

Har du inte varit här så rekommenderar vi dig att åka hit!

Vill du se fler bilder, ladda ner kartor så är här en direktlänk till vår hemsida:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=788&i=Vildmarksleden

www.traneving.se

/Helena och Thomas Traneving

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post167