Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


För er som undrar vilka vi är, presentation av friluftsfamiljen Traneving

ÖvrigtPosted by Helena Traneving Fri, May 25, 2012 10:47:24

För er som nyligen börjat läsa vår blogg och undrar vad vi är för tokar som alltid är ute i naturen så kommer här en liten presentation av oss………. Håll till godo……..

Fyra barn, tung packning, mygg och all planering skulle nog avskräcka de flesta från att gå på vandring med fyra barn. För oss är detta en riktig drömsemester!

Nu har ju våra barn vuxit till sig och blivit tonåringar och unga vuxna men fortfarande tycker vi att detta är det optimala sättet att umgås med familjen. Här i naturen finner vi ro och vila. Att vandra är som balsam för själen när man som vi har stressigt jobb, ständiga läxläsningar med tonåringarna och alla andra aktiviteter som ska genomföras under veckorna.

Att få umgås med våra tonåringar utan datorer eller TV som stör framför en öppen eld är stärkande för familjebanden!

Vi har gjort otaliga vandringa med och utan våra barn i Sverige, Norge, Alperna, Portugal och de baltiskaländerna. Våra barn har fått följa med på längre vandringar från sexårsåldern. Det skiljer ju fem år mellan vår äldsta och yngsta och då har det varit smidigast att lämna de yngre hemma med mormor för att på så sätt få mer tid med de äldre. Nu är ju den tiden då någon måste lämnas hemma sedan länge förbi. Just nu är det snarare så att vi får kämpa för att få med dem ut. Det är ett par år i tonåren som är svåra och ingen av våra tonåringar har velat följa med. Låter man dem bara var just tonåringar så kommer de tillbaka. Våra tre äldsta är åter sugna på vandringar (när de hinner för sina studier) men vår yngsta är fortfarande i ”lämna-ifred-stadiet”. Hon kommer igen hon med. Hon sa faktiskt nu i veckan att hon skulle kunna tänka sig att paddla en helg. Gissa om vi blev glada!

Vi är i princip ute varje helg och vandrar, paddlar eller åker skidor. Vi bloggar och dokumenterar allt vi gör på vår hemsida www.traneving.se Här lägger på vår hemsida vi upp bilder, kartor och textbeskrivningar av de leder vi vandrat, paddlat osv. Vi har vandrat och paddlat mängder med leder så här kan man, om man inte vet vad man ska göra, alltid hitta något av intresse.

Våra planer för sommaren är inte riktigt klara ännu. Vi är inga långplanerare utan bestämmer oss rätt snabbt. Om du hänger kvar här eller tittar in på vår hemsida så kommer snart en uppdatering av sommarens planer………

Trevlig vandringssommar!

www.traneving.se

/Helena och Thomas Traneving

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post161