Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Sommar och sol - Med kajak genom ett sommar Stockholm

HavskajakPosted by Helena Traneving Tue, January 03, 2012 14:36:55

Även om det ser ut som om vi inte gjort någon aktivitet sedan i augusti så stämmer inte det. Vi är fortfarande ute varje helg och vandrar och som ni säkert har upptäckt ligger vi lååångt efter med vårt bloggande!

Framöver kommer vi att försöka blogga lite oftare för att komma ikapp det vi ligger efter…….

Skönt var det i alla fall att äntligen känna sig frisk och komma ut med kajaken den 21 augusti. Vi satsade denna dag på en kortare tur på ca. 1,2 mil och paddlade en rundtur genom Edsviken och Brunnsviken i Stockholm.

Ilägg och Upptag finns längst ner på Slotts allén vid Ulriksdals slott i Solna.

När vi lagt i kajaken tog vi sikte på Kaninholmen som är en ö mitt i Edsviken. Här åt vi vår lunch. Det var många ute och paddlade kajak denna dag så vi var inte precis ensamma på ön.

Två olika kajakgäng samsade med oss om den lilla ytan på ön. En väldigt nyfiken svan höll oss sällskap under lunchen.

När lunchen var avklarad paddlade vi ner mot udden vid Rådan där det också finns en fin rastplats. Vi paddlade in i viken så vi kunde få en fin bild på rastplatsen.

Efter rastplatsen vid Rådan paddlade vi över till östra stranden och följde den kanten förbi Mörbyviken och under bron där E18 går över Edsviken.

Efter bron var det dags att svänga höger in genom Ålkistan. Här får man vänta på grönt ljus innan man kan passera genom slussen.

Väl inne i Brunnsviken var vi sugna på en glass och tog sikte på Kafé Sjöstugan. När vi la till vid bryggan var upptäckte vi att det var trubadurkväll och fullt med folk. Vi stannade en god stund och njöt av underhållningen. Kom man som vi, från vattnet, slapp man att betala inträde...

Efter glasspausen paddlade vi runt Edsviken och passerade Haga Slott och Brunnsvikens kanotklubb. Har man ingen egen kajak kan man hyra billigt här!

Vägen tillbaka paddlade vi längs med västra kanten av Edsviken.

En härlig och mycket lätt paddeltur som varmt kan rekommenderas.

Vill du se fler bilder från paddleturen är här en direktlänk till vår hemsida. Här hittar du även karta och GPS koordinater över turen:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=741

www.traneving.se

/Helena och Thomas

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post130