Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Paddla kajak ut till Ängsö Nationalpark i Roslagens skärgård

HavskajakPosted by Helena Traneving Tue, December 20, 2011 10:15:14

Det gick inte många dagar efter att vi kommit hem från Italien innan Thomas insjuknade i, vad vi trodde, maginfluensa. Kraftig diarré och kräkningar som varade i två dygn.

Precis när Thomas var klar insjuknade Helena. Helena blev tyvärr mycket sjukare än Thomas och genomled tre omgångar av diarré och kräkningar. Varje omgång satt i ungefär 4 dagar med paus på ca. 3 dagar innan eländet kom åter.

Efter andra omgången lämnades prover in till läkaren och svar kom efter ett par dagar. Vi hade drabbats av cryptosporidium! Snabbt räknade vi ut var vi smittats och kom till slutsatsen att plats för smitta var vattnet vi hämtat i pumpen vid restaurangen i St. Antonio innan vi besteg Monte Stivo.

Men, mellan dessa diarréer och kräkperioder kom vi faktiskt ut en tur med vår kajak (en K2a). Vi valde att paddla till Ängsö Nationalpark som ligger i Roslagens skärgård strax söder om Norrtälje.

Om ni tycker att Helena ser något inaktiv ut på bilderna så vet ni nu varför. Långa stunder åkte hon faktiskt bara med och Thomas slet för att få runt oss de två milen.

Ängsö nationalpark var en av Sveriges och Europas första nationalparker och bildades 1909.

På ön finns ett välbevarat äldre odlingslandskap med slåtterängar, naturbetesmarker och en gammal gårdsmiljö.

Turen från Möja (längs med väg 276) runt Ängsö tillbaka till Mörtsunda är ca. 2 mil. Turen lämpar sig för nybörjare eftersom den går i innerskärgården.

Vi la i kajaken vid badet i Möja, Bergshamra och tog upp kajaken vid båthamnen i Mörtsunda. Thomas gick sedan de två kilometerna för att hämta vår bil. Helena var under tiden kajakvakt.

Titta gärna in på vår hemsida om du vill ladda ner karta och se gps koordinater till starten från turen eller se fler bilder:

http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=740

www.traneving.se

/Helena och Thomas

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post129