Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


På rymdäventyr med Renata Chlumska

UtrustningPosted by Helena Traneving Thu, November 24, 2011 12:55:07

En mörk höstkväll var vi på inspirationskväll med Renata Chlumska, Brunton och Primus. Här kommer en sammanfattning av en mycket givande kväll


Renata Chlumska

En höggravid Renata pratade mål och vikten av att sätta tydlig målbild. För henne var tillexempel slussportarna i Seattle en sådan tydlig målbild när hon genomförde sin USA-Expedition.

På ödmjuk skånska pratar Renata om vikten att tro på sig själv och vikten av rätt förberedelse för att få bästa möjliga upplevelse.

Det är imponerande vilka expeditioner Renata varit med om. Hon cyklade och paddlade kanot under 439 dagar genom ”the lower 48 states” i USA. En resa hon från början planerat att genomföra tillsammans med sin dåvarande sambo Göran Kropp. Tyvärr omkom Göran tragiskt vid en klätterolycka och Renata genomförde deras planerade expedition helt ensam. Hon berättade om dagar då allt kändes hopplöst men också om dagar med euforisk lycka av att klara expeditionen helt ensam.

Renata och Göran besteg tillsammans Mount Everest, 8850 meter över havet. Vi får se en video där hon, på toppen, är så överlycklig att hon babblar mest strunt. En lite generad Renata pausar filmen och ber smått om ursäkt för sin överdrivna entusiasm där hon tackar världen för bestigningen. Hon och Göran tar sig hem till Sverige på cykel! Det är positiv målbild om något!

När Renata var Projektansvarig för Swedish Shishapangma Expedition. Blev hon första Svenska att nå över 8 000 meter utan syrgas genom att nå Central Summit på 8 006 meter

Nästa Expedition för Renata är Expedition 2.0 – Ett helt nytt sätt att uppleva äventyr. Renata planerar att bli första svenska kvinna att följa med på en resa ut i rymden. Under hösten 2012 bär det av. Då kommer hon att åka på en expedition med Virgin Galactic och där uppleva tyngdlöshet och se jorden från ett helt nytt perspektiv.

Men först ska hon fullfölja en av de viktigaste expeditionerna i livet. Nämligen den att bli mamma för fjärde gången.


Primus

Jocke från Primus visade det nya OmniLite Ti köket.

OmniLite Ti är baserat på samma teknologi som Primus OmniFule. Köket är lika robust och pålitligt men mindre lättare och betydligt bränsesnålare.

Vikten är bara 239 g vilket är 100 g lättare än det äldre OmniFule Köket.

Här är en video om hur man använder OmniLite och OmniFule: Länk här

Brunton

Paul från Brunton presenterade en del nya och gamla produkter.

Bland annat fick vi klämma och känna på solcellsladdaren Solaris 4 som nu utrustats med USB koppling vilket gör att man lätt kan ladda sin dator, mobil, ipod, kamera m.m.

Länk till Solaris 4

I somras fick vi själva äran att prova en Solaris 6. En väldigt positiv överraskning eftersom vi alltid kunde ha fulladdade mobiler. Tänk att vi klarat oss utan detta hjälpmedel innan! Men så har vi också haft diverse diskussioner om vem som behöver ladda sin mobil mest när vi väl sitter i bilen. J

I Somras var det lätt som en plätt! Behövde vi ladda mobilen var det bara att spänna solcellsladdaren på ryggsäcken och lägga mobilen i topplocket.

Länkt till Solaris 6


Med oss från träffen fick vi bland annat en imponerande liten, Eco Pocet Scope, kikare från Brunton.

Kikaren har en otroligt ljus och skarp bild för att vara så liten.

Mer om kikaren Eco Pocet Scope hittar du här:


Tack till Primus och Brunton för en trevlig kväll i Observatoriemuseet. Tack också för rundvandringen i Observatoriet och möjligheten att titta på stjärnorna.


/Helena och Thomas

www.traneving.se


  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post123