Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Traneving Outdoor

Årets Näräventyrare 2011 --
Adventure Nights 2013
Peak of Sweden 2014-2015
Peak of Denmark 2016
Peak of Stockholm 2016-2017

Vi bloggar om vandring, paddling, kajak, skidåkning och allt övrigt friluftsliv vi upplever.
Vi har vandrat i Sverige, Norge, Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland.
På vår hemsida hittar du kartor från alla vandringar och paddlingar vi gjort. traneving.se


Idre, Ridning & Mountainbike

TurridningPosted by Thomas Traneving Sun, October 04, 2009 14:11:05

Ja nu var det länge sedan vi bloggade. Har lugnat ner oss lite grann, det kan bli lite för mycket av det goda (Friluftsliv och bloggande). Vi har försökt att vara lite mer "Svensson" denna sommar och varit i Tunisien med sol bad och shopping samt på Gotland. Med andra ord umgåtts så mycket som möjligt på våra tonåringars villkor (man får vara glad att de vill umgås).

Fast helt kunde vi inte hålla oss ifrån friluftsliv.........

Vi började semestern med att åka upp till Idre och där blev det mycket Mountainbike och ridning.

Thomas, Jesper och Amanda hyrde Freeridecyklar och följde med en organiserad tur där vi fick lära oss bromsa nedför fjället. Vi åkte sedan, i rätt ordning, en grön backe och sedan en Röd och sist en väldigt brant svart backe ned för Idre Fjäll. Vi hade med oss cyklarna i liften så vi slapp cykla uppför.


Dagen efter cyklade Thomas & Jesper från Nipfjället till Städjan på kalfjället och ner till Idre Fjäll. En väldigt stenig tur i början där Thomas trillade 3 gånger. På slutet blev det nedför och Frreeride och lite enklare. Härliga vyer längs vägen.

Helena passade på att ta en ridtur upp mot Städjan som hos Idre Fjäll kallas för Toppturen. Eftersom hon ridit ett par gånger tillsammans med Östen, som äger hela ranchen, fick hon äran att rida den lite såvarare men välutbildade westernhästen Ärtan. En härlig tur som bjöd på brant upp- och nedstigning, härliga vyer samt snabb och skön galopp.


Innan vi åkte hem hann Thomas med att cykla Mountainbikeleden Fjället runt (Milen). Sedan bar det av hemåt mot nästa äventyr där Helena och Amanda åkte mot Malmö och Thomas, Tobias och Jesper till Tranebo i Närke innan det veckan senare bar av mot paraplydrinkar och palyan i Tunisien.

Se mer på vår hemsida www.traneving.se under

Mountainbike 1. Freeride Idre 2. Nipfjället Städjan.. 3. Fjället runt

Turridning Toppridning Städjan

  • Comments(0)//friluftsblogg.traneving.se/#post10